Igandetan zinera

Lehen igandetan zinera joaten ziren, baina ez ezkondu baino lehenago.

- Eta leno hola igandetan ta kanpoa ertetzen al ziñazten?
- Igandian? Igandian juten giñan zazpi perro txiki baliyo zitun pelikulak Zarautzen, eta juten giñan jaitan zinea. Baiña ezkondu baiño leno ez. Orduan ez giñakagun diruikan ta, ez giñan juten zinea. Geo, ezkondu ta mutil txikiyak hazi zianian, pues, ordun juten giñan. Zazpi perro txiki baliyo zun pelikulako entradak; Otamendinea juten giñan, eta beste kafia ta esne pixkat hartzen gendun han; eta ordun, zinea. Zinetikan erten, eta itxea, baiña behiñe’re ez giñan jun gabekoa, behiñe behiñe’re ez. Beti boste t’erditakoa, itxea goizo etortzen zan ta.

Egilea(k): Maider Aldaz