Durango (Bizkaia)

Tabira zinemako sarrera 3 txakur txiki

Tabira zinemako sarrera 3 txakur txiki <p>Bere izeko aurreko Domu Santu egunean hil zen 94 urte zituela. Izekorekin Tabirako zinemara joaten zen. Hiru txakur txiki balio zuen sarrerak 1933-1934an. Gaur egun justizia-jauregia dagoen tokian zegoen zinema; alboan, "el metro" taberna eta "Siglo XX" kafetegia zeuden.</p>

- Tia ointxe hil zan, ointxe Domu Santu Egunien hil zan.
- Zure tia?
- Tia. Larogeta hamalau urtegaz, azkenengo tia eukin dotena haidxe izen da. Haregaz bajatzen nitzen ni Durungora, umetan, ni gaztie ni bederatzi urte gaztiaue ha baiño, ta ni karabiñeru moduen ha nobidxun bille-edo Durungora, ta ziñera "Cine Tabira" zan, hiru txiki kostetan zan orduen denporan, "treinta y tres-treinta y cuatru"en zan hau. Bai.
- Zer zan Durango partien egon za ziñe bakarra?
- Bai, oin juzgaue dauen tokidxen, hantxe egon zan ziñie. Han kantoien egon zan "Bar El metro", hori da "Bar El metro", ta juzgauen "Foto German"erantza egon zan kanto-kantoien "Foto German" ta bidxen bittartien "El siglo XX" kafeteridxe. Harek danak botata dauz, oin dauen juzgaue tokidxe.
- Ezkurdixen.