Segura (Gipuzkoa)

Lanbideak Seguran lehen

Lanbideak Seguran lehen <p>Lehen Seguran zeuden lanbideak eta negozioak aipatzen ditu. Langile gehienak Seguran bizi ziren.</p>

Lehen Seguran zeuden lanbideak eta negozioak aipatzen ditu. Langile gehienak Seguran bizi ziren.

- Lantegik eta, bai, bai. Bai, lantegik bai. Garai hartan nolabait hemen moldatzen zien gure gazte denboran. Hemen ezautu dittut hiru sastre, bi dentista, bi edo hiru zapatero, aguazille fijoa, zabor biltzaille fijoa... danak nolabait hemen bizi zien. Nolabait. Aldamenen herri koskor batzuk badauzke, han ez zienak zea horik, denda o zea horik, baiño, bai, hementxe bizi zien. Hiru zapatero, e? Hiru. Eta sastrek´e, dana erropea bertan eitten zan. Oain jun ta erosi eitten dezu, baiño trajea behar bazendun edo alkondara bat edo prakak, dudaik pe.
- Inguruko herritatik´e honea etorriko zien?
- Bai, bai, bai, ingurukok-eta bai. Gero zapaterok´e, ba, oiñetakok´e ez zien oain bezela, dana konpondu eitten zan. Konponketa ein ta beinga!

Egilea(k): Maddi Ormazabal Sudupe