Errenteria (Gipuzkoa)

Aitak okindegia ireki zuen

Aitak okindegia ireki zuen <p>Aita Olibet gaileta-fabrikako eskribaua zen, baina lan hura utzi eta okindegia ireki zuen bere kontura. Iparraldera joan zen hainbat ogi mota egiten ikastera. Aitak garrantzi handia ematen zion ogiari.</p>

Transkripzioa

-Aitta zen Olibeten eskribentea. Olibeteko eskribentea, eta nazkatua zegoen enkargatuarekin; eskatu zuen dirua ta jarri zuen panaderi bat, han, hor, Madalen kalean. Hori izan zen bere ofiziyoa. Panaderoa. Ta gero joan zen beste aldera, ikastera, hobeto egitera ogiya eo, e! Pan de Viena eta ez dakit zer arraio.
-Oseake okiña. Okindegia eduki zuen hor.
-Okindegia, bai, bai, bai… Asko maite zuen, ze, berarentzat ogiya zen oso inportantea. Pobreen… Pobreek daukaten janaria gosea kentzeko. Bai, hala esaten zuen e! gutxi gorabehera.
-Bai, oinarrizko janaria, ez?
-Oinarrizko janaria.