Ondarroa (Bizkaia)

Sareetan eskapularioak eta adarrak zortea emateko

Sareetan eskapularioak eta adarrak zortea emateko <p>Sareetan eskapularioak eta ahuntzaren adarrak jartzen ziren zortea ekartzeko; Kontxitak eskapularioa jartzen zuen. Karmengo Ama Birjina jarri izan du beti, baita etxekoen autoetan ere.</p>

-Zuek saritan be jarten zenduzan holan eskapularixoak edo?
-Bai, bai ta adarrak be bai, nik neuk eskoplaixu geixa ibili ixan dot… neu… neure… baiñe adarrak ganadun adarra be bai txalopan eruten zin sarin amarrata ta…
-auntzan adarrak?
-auntzana edo, suerti ekarriko dabela ta, holako gauzak.
-auntzan adarra?
-auntze ero ganadun adarra ero baiñe badakit /barai/ zoze adarra ixaten zana. Nik neuk eskoplaixu e? eskoplaixu honei be bai kotxe guztittan dakarre esklopaixu ontxe be e?
-Baina ze, Antigoako Ama edo ze?
-Karmengu.
- a Karmengu?
-eskoplaixu Karmengo Ama birjiñi
- a ta zer dala eta karmengu edo? itxosokoa bera dalako edo?
-ez dakit/eztai/ neuk be /neupe/ zegaittik Karmengu dakarre kotxe guztittan e? ta esaten doste/esatezte/ azidenteik be ez dogu/eztou/ eukitten. Nik danai kotxi ekarrizue? aiba ta dakaz hiru-lau ontxe be e? eskoplaixuk gordeta.
-gastaten dizenin ba ipiñi beste bat
-eta zemat jartzen zien ba sare bakotxin?