Legazpi (Gipuzkoa)

Brinkola eta Teilarte

Brinkola eta Teilarte auzoei buruz hitz egiten du.

Transkripzioa

Eskólatik baiño nik uste det áurretik éuko zola, oseake Brínkola ta Tellárteko bi bárriok ba bere esango nuke bere bihúrritasun bat édo holáko zéan bat, eta beti esaten zitzaion Tellériartei "Madríl Txikí" eta Brínkolai "Barrio Txino". Geure bengántzea hori izaten zan, eta gere burrukak eta gere danak ba horren zéan.
Mugea eskolatik; eskolaiño Brínkola eta eskólatik bera Téllarte. Oin arte Agérrezabal, Áiztik, Kórtak, Erráuteik in due Téllarte baiño oin Brinkolako eliza erántsita daré; San Juan zelebratzen zuen. San Juanen mézea jáiero ematen da. Brínkolan zápatu gáuen eta jáien bi mezá emango dittué. Tellárte eta Santá Mariná euko dittu bésta baték; Legázpitik ez da juten, Don Míel juten zan.

Egilea(k): Aitor Gurrutxaga