Legazpi (Gipuzkoa)

Brinkolako euskara

Brinkolako euskararen ezaugarriei buruz hitz egiten du: inguruko herriekin dituen antzak eta aldeak.

Transkripzioa

Nik zer esango dizut ba, Brínkolako euskérea beste gaiñántzekok bezélaxe berdín-berdíñe; hízketan baiño gehiau éuko do tónun. Oin, Oñatikoa ez, Oñátikoa oso diférentea da, eta Leázpikokin baterez berriz, ez do eukíko. Hemétik hor behin Tolósaldea diférentzi haundíe dauké, baiño hemen góikok ez, hemen Goiérri, Uróla aldékok ez háinbeste, gero beste Ória aldekok Idiázabal, Segúra… horrek bai, dauké gáiñea diférentzie hítzen bátzutan´e bai, baiño géhientsu bat tónun… badaukêt eta zea luzégoa píxkatxo bat.

Egilea(k): Aitor Gurrutxaga