Eskoriatza (Gipuzkoa)

Erlijioaren eragina familian

Seme-alaba ugari baserrietan. Sexu-harremanetan tranpak egitea bekatua zen.

Transkripzioa

- Seme-alabak be ekarri eitten gittuen, tranpak eittie pekatu zan ta. Zuei ez dakit zela [...], baiña tranpak eittie pekatu zan ta.
- Bihar be bai lanerako baserrixan, ez?
- Bai, [...]. Baserrixen dirurik ez zan izeten, baiña lana, lana toketan zan. Bai. Famelixek... Aberatsak libre eukiko euen orduen be. Orduen aberatsak ez euen larrei eukitten. Pobriek... Pobriei ekarri ereitten eutsen [pekatuek...]. Bai. Famelixa haundixek. Bai, tranpaik-eta ezin [...ein], pekatu mortala zien horrek, ta [...] tranpaik eitteik eta. Oin ez dakit nora fan dien pekatuok. Horrek gauzok oin beste modu baten ikusten dittut neuk. Ez dakit zela dien. Beste modu baten ikusi eitten dittut neuk.