13 urterekin Mutrikun ogia banatzen eta gero Bilbora neskame

13 urterekin Mutrikura joan zen ogiak banatzera eta gero ahizpa zuen Bilbon eta hara joan zen gerra bukatu artean neskame lanetara.

Transkripzioa

- Baiña ni basarrixan asko ez nitzan eon. Hamahiru urtekin erten naban. Hori kuadruori nerie da. Eta Mutrikun eon nitzan ogixak partitzen. Eta gero han bi urte in nittuan ta gero aiztak zela Bilbon naukezen bi, ba, Bilbora juan nitzan, etxe partikular batera zerbitzera jun nitzan. Eta gero Bilbon eon nitzan, ba, ba, gerria pasau arte.
- Gerria pasau arte.
- Pasau arte. Ezin geinken etorri hona. Gu han bestiekin geunden ta hona ezin geinken pasau. Aitta ta ama hemen zeuden baiña gu ezin pasau ta han eon giñan Bilbon. Eta gero, gerria amaittu zanian, etorri giñan basarrira.

Egilea(k): Arianne Unamuno (Badihardugu Euskara Elkartea)