Eibar (Gipuzkoa)

Gipuzkoarrak eta bizkaitarrak

Gipuzkoarrak eta bizkaitarrak <p>Baserria mugan zegoen eta futbol kontuak nolakoak ziren kontatzen ditu. Donostiarrak eta Bilbotarrak futbolean aurkariak ziren. Eibar tartean gelditzen zen.</p>

Transkripzioa

Ta horregaittik esango dotsut [kontu bat]. Nik orduan Donostia ta bilbotarrak eta zera eukitzen eben pixkat fubolian-da pixkat pikia eukitzen eben. Da nik frontoian Grosian jokatzen nebanian, han esaten esten: “A Bilbao, a Bilbao!”. Erdixan nenguan ni eta pentsatzen eben ni Bilbora gehixao... Klaro, Bilbon be jokatzen neban eta Bilbora gehixao tiratzen nebala. Ta esaten netsen: “Hara! Eibartarrak dakau tokia iñok ez dakana; eibartarrak Bilbora faten dia dirua irabaztera, eta gero hori diruori gastatzera etortzen dia Donostiara.” Hor egoten zien eta ixiltzen zien danak.