Beskoitze (Lapurdi)

Haurtzaroko bizipenak

Hizlaria(k): Ameztoi, Jean

Hiztunak bere haur garaiko kontuak kontatzen ditu pasarte honetan.

Transkripzioa

Sorthu nintuzun amaan altzotik, johan zelaikan Espaiñiaat, beste ahizpa'aten ikhusteat. Nola treinin ezpeizen behinee izan ene ama, orduian ni sorthu behar izan harrek uste ziin bano goizoo. Geo Bayonaat jin guitzuzun treinin eta hortik en'etxeat orgetan, ezpitzen eun bezinbat karrosa. Etxeat eta geo, ama elizan sarthu zenin aphezak erran zakozun: "A Kattalin! ein duzu oano ee kattalinkeria!". Eta nik geoztik jakinez geoz: "Etzauntazun kattalinkeria ene sortzia!".
Geoztik hunat abiatu eskolan; ez biziki ikhasi, bana denboaen phasteko plantan. Geo hasi nintuzun giletan eta pilotan. Zonbeit partida ein beitut! Batzuutan iraaz eta beze batzuitan gal. Hola juana'uzu ene denboa hein huntaaino, eta agian joan duzu hola hola aitzina bethi.
Orei, jokua ttipitzian, khantuiak atxiitzen dautazu eta lakhet bita denboaen phasteko enetzat eta ene launentzat. Heeneun Elizaarrin beinintzen phestan, behartu zatazu, beinakiin zeait. Berzanez etzizien ene launek phastuko denboa ein tzuten bezin gostuian…

Egilea(k):