"Biyona" denda dagoen etxean bizi ziren

"Biyona" denda dagoen etxean bizi ziren <p>15-16 urtez "Biyona" denda dagoen lekuan bizi izan ziren; lehen hura etxe handia zen eta haren egituraz hitz egiten du.</p>

Transkripzioa

-Etxe berriya in zuen hor... ezagutuko dezu zuk, denda bat dago, Biyona, etxe hori berriya intzuen eta gu sartu giñan horrea inkilino bezela eta bizi izandu giñan ba hamabost bat edo hamasei bat urte bai, ni soldautzara jun nitzan arte, bizi izandu giñan Biyona denda nola da, hori zan gure pisua.
-”Planta baja”.
-”Planta baja” bai bai, etxe haundiya zan e etxe haundiya zitun ba, bi, hiru, lau dormitoriyo, aunke bat hola despensa bezela ibiltzen gendun eta lau dormitoyo, komedoria, sukaldia, bueno haundiya zan, etxe haundiya zan.
-Beira oain.
-Bai, oain denda. Hara sartzen naizen bakoitzian akordatzen naiz ni, lo nun iten nun ta dana, bai.