Mendira taldean beti: erromeriak, musika, jaiak... Mendirako zaletasun handia zegoen. Hasiera batean organizatu gabe ("joango gaituk?"). Gero, taldeak sortzen hasi ziren, eta herri ezberdinetakoak biltzen. Anderrek goizeko 9etan txistua jo behar zuen jaiero, baina moldatzen ziren mendira joateko. Giro ederra izaten zen, festa, erromeria, txistua... eta noizean noizean Ikurrina jarri. Beraien gurasoek ez zuten ohitura hori. Inguruko jende asko ezagutu zuten horrela, eta herri guztietako jendearekin elkartzen ziren. Denekin harreman ona izaten zuten.