Usurbil (Gipuzkoa)

Eskolako zigorrak zergatik

Eskolako zigorrak zergatik <p>Eskolan zigorrak jartzen zizkieten, baita etxean lan egitearren eskolara ez joateagatik ere.</p>

Eskolan zigorrak jartzen zizkieten, baita etxean lan egitearren eskolara ez joateagatik ere.

-Eta zigorrik edo bazeon eskolan gaizki portatu ezkero?
-Joder! Zuk hau ez zendun ezautu? (atzamarrak biltzen ditu). Hola jarri bihar zendu eta bestiak reglakin jo, hemen.
-Eta zergatik izaten ziren zigorrak?
-Edo... egunen batian jun ziñan eta "Atzo ez ziñan etorri". "Ba ez, attak esan zian baatzan zea in bihar nula". Ta ordun zigorra ematen zizuen.
-Baratzan lan egiteagatik?
-Zigorra, bai. Geo etxea junda ematen ziyon... Hari esaten ziyozun: "Gaur zigortu in [nahi nue]". "Ze in diye ba? Ta horregatikan?, jesus maria ta jose!" Ezta inportantzikan'e.