Urruña (Lapurdi)

Urruñako auzoak

Urruñako auzoak Urruñako auzoek, Oleta eta Pausuk behinik-behin nolabaiteko herri izaera dute. Beste auzo batzuk berriz, lotarako soilik dira eta bertako biztanleek Urruñatik kanpo egiten dute bizitza.

Transkripzioa

- Eta Urruña barruan, auzo edo eremu horietan berezitasunik, edo... Esan nahi dut, ez dakit, jende guztiak badu bere burua urruñar-urruñartzat, edo...?
- E... ba... ba duda nuke ze ez, ez nuke /enuke/ erranen, bon, tira, erraitekotan, ba adibidez Olheta, ba Olhetako jendeak, e... ba batzutan, ba erranen dute olhetarrak direla, ez? Ta... ta hor Olheta bada Urruñako auzo bat. Berdina gertatzen da Pausurekin. Pausu ere, ba... ba Urruñako auzo bat da, baina Pausu enetzat ere, bada herri ia-ia, ez? Orduan, berezia da, bai. Auzoren batek edo bestek, ba badu... badu izaera gehio, ez? Eta... ta agian erranen nuke auzo baino ba herritxo itxura gehio auzoarena baino. E... bai da... bai, gero auzo biziki desberdinak dira, auzo batzuk badira lotako auzo, edo... Erranen nuke ba hainbeste bizi egiten... jendeak ez duela hainbeste bizi egiten Urruñan, ez? Gehio etxea duela Urruñan, baina bizia beste leku batzutan egiten duela, ez?

Egilea(k): Peio Dibon-Elissiry