Urnieta (Gipuzkoa)

Ordua artizarrari galdetzen

Ordua artizarrari galdetzen Aita beti mendian ibilia zen, eta artizarrari begiratuta orientatzen zen zer ordu zen jakiteko.

Aita beti mendian ibilia zen, eta artizarrari begiratuta orientatzen zen zer ordu zen jakiteko.

Transkripzioa

-Ta orduik ez, baiño gue atta zana hortan gizon zea zan, beti mendin hortxe ibilliya ta, goizaldea hua esnatzen zan eta ateako zan kanpora ta begiratuko zun eta ba: "eguna laxter diau, jaiki biharko, esaten zian, artzizarra etorri dek, parian diau". Artzizarra, izar haundi bat. Hoi beste izarrak baiño haundiyua ikusten zan gue begiratun eta harrekin hartua zakaten zea, been jaikitzeko... Etxolaberri aldetik edo Arano aldetikan edo bazetorren txabolan parea edo. Behintzat horrea agertzen hua eta. Hua hor zanian ya euna, euna.
-Hara!, ze politta!
-Parea etorri zan garaiyean euna ordu erdi bat barru edo ya zabaltzen hasiya edo gehixeo.