Ubide (Bizkaia)

Kapanaga Arantzazun egin zen Euskeraren Jatorria Elkartearen I. Biltzarrean

Kapanaga Arantzazun egin zen Euskeraren Jatorria Elkartearen I. Biltzarrean Euskeraren Jatorria Elkarteak Kapanagari eta Imanol Mujikari egin zien omenaldi zela-eta ezagutu zuen Bittor. Bisitatzera joan ziren Otxandiora; bere obra aztertzen hasi eta oso interesgarria iruditu zitzaien. Arantzazun egin zen Lehenengo Biltzarrera eraman zuten. Oso aberasgarria izan zen biltzarra. Harrezkero zortzi biltzar egin dira. Asko ikasi dute tarte horretan; esaterako, irekita egon behar dela ideia berrietara. Kapanagak, zenbait arlotan, sinonimia dagoela ikusita, zenbait erro kanpotikoak izan daitezkeela esaten zuen. Iz,ur, -gar... Segurola, Zubiaga eta beste batzuk ere jardun dute azterbide horietan eta goraipatzekoa da euren lana ere.