Tolosa (Gipuzkoa)

Idi-apustua: Gipuzkoako eta Bizkaiko plazak

Idi-apustua: Gipuzkoako eta Bizkaiko plazak <p>Idi-apustuen nondik norakoak kontatzen ditu. Garailea plaza gehien egiten zituena izaten zen. Gipuzkoan, plazak 22 metrokoak izan ohi dira. Bizkaian, berriz, luzeagoak; 28-29 metro ingurukoak. Bizkaiko plazak, ordea, errazagoak dira.</p>

Transkripzioa

- Ze prueba in behar izaten zan? Han, plazan, bakoitza bere idi-pariakin, ta ze in behar izaten zan?
- Haruntza ta honuntza, ba, leku jakiña egoten zan, ta jokua nola itten zan. Batzutan etten zan igualen, bestetan eitten zan, berriz, zerbait bentaja batei o bestiai emanda. Baiño geo zeiñek plazaik gehiena eitten zittun, hua izaten zan garaille.
- Eta zenbat metroko plazak izaten zian?
- Hemen, jenealen, ba, hogeita bi metrokok die hemen. Bizkaian luzeauak dia Bizkaian. Bizkaian hogeta zortzi ta beatzi ta…Oain, plazak hemengoak baiño errezoxogok dia.
- Lurraatik beraatik?