Otxandio (Bizkaia)

Ziztaden aurkako erremedioa. Medikua eta albaiteroa

Ziztaden aurkako erremedioa. Medikua eta albaiteroa Intsektuen ziztadak nahiz asunarenak zazpi belarrekin (edozein zazpi belar) igurtzi behar ziren sendatzeko. Suge batzuek haginka egin arren, ez dute pozoirik; baina suge gorria arriskutsua da. Don Samuel mediku ubidearra gogoratzen dute. Medikuak ez zuen kontsultarik; abisatu ondoren etxeetara joaten zen gaixoak ikustera. Hilean hainbesteko txiki bat ordaintzen zen medikuagatik. Txerria hiltzen zenean, medikuari oparitxoak eramaten zizkioten. Oparitxook medikuari, albaiteroari eta abadeari emateko ohitura zegoen.