Ondarroa (Bizkaia)

Zineko zentsuraren koloreak

Zineko zentsuraren koloreak Domeketan batzuetan zinera joaten ziren, baina lehenengo zentsurari begiratu behar: zuria publiko guztiarentzat, arrosa nagusientzat eta beltza inorentzat ez.

Transkripzioa

Zinea jun, ordu bi´tterdixetan, zinea jun. Lehelengo zentsuriai beatu, ze zentsuri eoten zan. Bat eoten zan ”para todos los públicos” zurixe, besti eoten zan “para mayores”, ta besti... rosa “para mayores”, ta besti eoten zan “mayores y con reparos”, ta besti “negra, nadie”. Ta lehelengo zentsuriai beatu ia jun geinken, ze “negra” edo “rosa” edo bazan porteruk eztoskun lagaten sartzen. Ta holakoxe kontuk.

Egilea(k): Elisabet Santiso Aranbarri