Ondarroa (Bizkaia)

Sare-Konpontzailearen lana

Sare-Konpontzailearen lana <p>sare-konpontzailearen egun normal bat zelakoa izatea zen kontatzen du. Bere ama ez zela nekatzen dio, berak minak izaten zituen. Behar asko zegoen, harizkoak zirelako. Marmokak kalte handia egiten zuen.</p>

Transkripzioa

- Ba beatzi t’erdixak juten giñan, hamabixak, eta gero ordu bat eta erdixetatik zazpirak arte. On bixkaka-bixkaka hasi giñan hozten ordu bat erdixetatik ordu bixeta gero ia, urtita, ordu bixeta. Illuntzin ni desiaten eote nittan allateko gerriko miñaz eta gure amak /esatestan/ esaten ostan, ama ta bixok geuazen da /esatestan/ esaten ostan: ”Ni ontxe na ba gustoren”, kantza be ez zan etten ha. “Ni ontxe na gustoren”, “gustoren? Ni ez na ba /enaba/. Ezin ixaten neban onartu ama kantza bez ta ni. Klaro gero problemi karo. Ba hoixe, egunero kasi bihar, negu guztin biharra, on aldin bihar asko ordun. Klaro harixak ixaten zin eta beti euken, ixan eran harizkun, nailona ixan ero harixe ixan harek harixak beti. Ta gero marmoki ibiltxen benin antxoa sasoin azkanetan marmoki eoten zan, ha marmoki ipini eta sikatzen zinin, eta gero konpontzen hasten giñanin negun. Doministiku pañelukin andra guztik, errementa etten giñan. Haxe marmokik botaten daben hori, sarik, hartute eukitten eban, da sikatutakun gero negun hasten zanin astintzen, marmokiaz errementa eitten giñan. Deskargi. Ba hoixe ze esango dotsut besteik ba.

Egilea(k): Leize Tejado (Ondarroako Institutua)