Muxika (Bizkaia)

Gurdibideak eta belar-lanak

Gurdibideak eta belar-lanak <p>Etxe aurrean euria egiten zuenean, baza asko pilatzen zen. Ota bota eta satsa egiteko aprobetxatzen zuten. Dena zen gurdibidea, ez zegoen besterik. Azpigarritarako iratan Goro&ntilde;ora joaten ziren kodainarekin. Belarra ere kodainagaz ebaki, sardagaz eragin, eskoberagaz batu eta behiekin sabaira ekartzen zuten.</p>

Tamaina:

Etxe aurrean euria egiten zuenean, baza asko pilatzen zen. Ota bota eta satsa egiteko aprobetxatzen zuten. Dena zen gurdibidea, ez zegoen besterik. Azpigarritarako iratan Goroñora joaten ziren kodainarekin. Belarra ere kodainagaz ebaki, sardagaz eragin, eskoberagaz batu eta behiekin sabaira ekartzen zuten.