Morga (Bizkaia)

Dantza-lagunak belauna apurtu

Dantza-lagunak belauna apurtu Dantza-lagunak belauna apurtu zuen handik laster. Oraintsu, Morgako batekin ibili da. Mungian, Bakion, Bedaroan eta hainbat herritan dantzatu dute.

Transkripzioa

- Ta gero handik, ba ibillten zienak, gero harek beleune apurtu ein andriek, Andrakakoak, nire lagunek jantzarako. Bueno, joan gintzezan gero Larraurin ein gendun. Haregaz ein nuen. Eta Larraurittik Bakixorako euki gendun errekadue. Ta Bakixora, hor bixen bittartin beleune apurtu zun /apututzun/ jeusitte-edo. Eta gero, oin ibiltten izen naz Morgako bateaz. Ez dau, ez dau ondo ein; baia, eon ez da oin, nire sasoikorik edo zerien. Badauz hor Gamiz aldien ta horretan badauz, baia hemetik egon ez da ta nora joango zara ba? Ta horregaz ibili naz, ba Mungixetik, Mungixen, Bakixon ta hamen, Baderlonan ta hainbet herritten ein duu. Ta oin ya, onddik gora gatz izengo da.