Markina-Xemein (Bizkaia)

Markinako feria eta inguruko herrietakoak

Markinako feria eta inguruko herrietakoak <p>Markinan feria egiten zuten hileko bigarren zapatuan. Elgoibarren, ostera, hileko azkenengo zapatuan egiten zuten eta Arrasaten eta Abadi&ntilde;on hamabostean behin.</p>

Tamaina:

Markinan feria egiten zuten hileko bigarren zapatuan. Elgoibarren, ostera, hileko azkenengo zapatuan egiten zuten eta Arrasaten eta Abadiñon hamabostean behin.

- Perie Markiñen hil danetan egoten zan. Hillan bigarren zapatuen.
- Eta gehau egon dire inguruen?
- Beste leku batzuetan be egongo zan.
- Bai, Elgoibarren be bai. Elgoibarren hillan azkenengo zapatuen. Abadiñon be bai, Abadiñon be egoten zan, hamabostien. Mondragon be hamabostien... Horrek danetara juten nintzen. Danetara! Batera ardixe erun biher dala /bidala/, bestera behorra erun biher dala, bestera idixek erun biher diela /bidille/...

Egilea(k): Xabier Larrañaga Gisasola