Mallabia (Bizkaia)

Mallabia eta inguruan ezagutu zituen errementariak

Mallabia eta inguruan ezagutu zituen errementariak <p>Ttanboli&ntilde;a. Errementariak egiten zituen lanak. Berrizen eta Mallabian (Pradera abizenekoa) zeuden errementariak.</p>

Tamaina:

Ttanboliña. Errementariak egiten zituen lanak. Berrizen eta Mallabian (Pradera abizenekoa) zeuden errementariak.

- Erregaldaria ferreteruan edo...?
- Ferreterixan baten. Edo, bestelan... Ordun izeten zan, gaiñera, errementarixe. Errementarixek eitten zittun horrek. Ferreterixie be gero, baiñe aurretik errementarixek ein biher izeten zittun. Erderaz esaten dana "herreros" eitten zittuen.
- Hemen inguruan errementaririk?
- Bai, Berrizen. Ta gero bertan Mallabixen be bai. Bertan Mallabixen be bai.