Mallabia (Bizkaia)

Eperren inguruko kontakizuna

Eperren inguruko kontakizuna.

- Gerin (Geria) e zelan zan ba hori eperra e.
- A bai hori e zera.
- Kanpoko zakunaz etortzen zala ta gosia izan zalarik eperra ekarriko ei zittun, “ba ekarriko dittut” esan ei zeban, ta ekarri dittu. Ta ezer badabil ipintten, ha be egunero ipini be ez ta probetan probetan askotxu jan ei zittun, ta […] honek pentsau dxoan: “zeozer asma biharko dot /bikot/ nik”, ta etorri jakun kanpoko abadioi bestin jantzik erutiarren Martiñegaz ta zera “ba banitxak”. Ta “hola” esan ei zotsan eta “hola”, ta “baaki zer?”, ta “ez”, “gure abadi ganau ona da beruaitxik, belarri bidxek ebai /bitsatez/ biher dotsatez bihar goizin. “O banoi ordun” esan ei ixan dau, “bai, hobeto eingo dau”, hartu liburuori ta hurrengo […] bera badoa abadiori doie, kanpoko hori, etorri da herrikuoi. Ta “Nun da ba?”, “Jun da”, “Jun?” “bai, baina ikusiko dittu,eperrak ikusi?” Ta bai, kaperautzan ta diar ei zotsen: “ekarri bat oin” ta zea, honek neuk bihar dittuaz “bittuaz” belarrittik ebai biharko /biko/ dotsadaz esaten zinduen, ta mutille ez dakitz zer badakitz [...] horrek hamen deuzen bittartin eperrak […]

Egilea(k): Kepa Gezuraga