Lesaka (Nafarroa)

Jesukristo eta San Pedrorenak 1

Jesukristo eta San Pedrorenak 1 Jesukristo eta San Pedroren istorioak. Jesukristo herritik hurbil bizi zen eta Jaungoikoa, berriz, Igantziko bideko baserri batean: Morronako bordan. Guardia zibilak Jaungoikoaren bila joan ziren behin Jesukristoren etxera. Jesukristo eta San Pedro munduz mundu ari zirela, ura eskatu zioten neskatxa bati, ontzia ongi garbitu eta ura eman zien neskatxak. Orduan, senar txar bat desiatu zioten, eta jarraitu zuten munduz mundu. Bertze andre bat ontzia garbitzen ari zela, ura eskatu eta ontzia garbitu gabe ura eman zien. Andre honi, berriz, senar on bat desiatu zioten.