Lesaka (Nafarroa)

Kontrabandoa. Kamioia 2

Kontrabandoa. Kamioia 2 Etxalarko gizon horrek kontrabandoan jarraitzen zuen. Bi kamioi zituen. Egun batean, Endarlatzan harrapatu zuten: kamioia kendu eta multa handia jarri zioten. Hala ere, etxean kontrabando (merkantzia) anitz zuen eta bigarren kamioia kargatu zuen; baina bigarren kamioia ere kendu zioten. Etxean gelditzen zitzaion merkantzia ateratzeko erran zion teniente batek, Iruñetik heldutako brigada batek harrapatzen bazuen, etxea ere kenduko ziotelako. Berari eskatu zion laguntza dena ateratzeko. Plan guztia egin zuten, baita gauzak gaizki ateraz gero Ameriketara eskapatuko zela aurrikusi ere. Azkenean dena ongi atera zen; Donostian hartu zioten kamioia eta berak ez zuen ikusi non deskargatu zuten. Telefonikarentzat omen zen.