Gelditu barik igo behar bandera harrapatzeko

Gelditu barik igo behar bandera harrapatzeko <p>Abila izan da bandera harrapatzen. Erritmoan igo behar da, gelditu barik. Familian hainbat daude hiru edo lau bandera irabazitakoak.</p>

- Abil izan naz ni banderia atrapaten.
- Ta.., ba..., trukoa zein da?
- Trukue?
- Baiña... laban ez zendun eitten ala?
- Bai baiña, (...) neuk jakin [nuen] zelan juen. Han..., han ez da jun behar /biar/ geldi-geldi, han jun bihar da: `di-da, di-da´... ta segixan jun bihar da, banderia atrapa nahi dabenak, para barik, edo uretara edo banderiana. Segixan jun bihar da, paraten bazara... Ekilibrixua galtzen dea ta, segixan: `da-da, di-da, da´...
[…] daukoz lau, Pelotonek daukoz beste lau ta gure lobiak, bestik honek be […] be beste lau…Pamilixian laukuk dagoz /doz/, hiru edo lau edo daoz baiña tioana iñor ez da aillaga gero!

Egilea(k): Sara Lezertua (Lekeitioko institutua)