Don Isidro Salinas, beste mediku bikain bat

Don Isidro Salinas, beste mediku bikain bat <p>Don Isidro ere oso mediku ona izan zen. Bilboko Guim&oacute;n mediku ospetsuak esaten zuen Isidro Salinas bera bezain ona zela.</p>

Tamaina:

Don Isidro ere oso mediku ona izan zen. Bilboko Guimón mediku ospetsuak esaten zuen Isidro Salinas bera bezain ona zela.

Transkripzioa

- Don Isidro modura, eta. Don Isidro ez zan ixan Lekitton eoteko medikua, "era un médico de catego..." Kategorixakuan zan ha.
- Don Isidro?
- Hombre! Eta Juan Calle, Calle, Isidoro, ha riñoikuaz ibilli zan, riñoi ta txizakuaz ibili zan ha neure albuan. Eta esan naben: "Txato, lagunduko nazu aittaz Bilbora?", “Bai ze!” Jun giñian Guimóneana, don Julian Guimón, " otra eminencia". Jun giñian eta, hareri be,errekonozidu eban, eta esan eutsan: "Isidoro, ez etorri gehidxo nigana, e?", "Ze ba, don Julian, ba, eta?" "Nire besteko mediku edo hobiao Lekitton daukazu eta". "Nor da, ba?" Eta "Isidro Salinas" esan eutsan, berak, don Julianek, bai don Julian, Isidro ixan da kategorixako medikua.

Egilea(k): Xarles Goitiz Artola (Lekeitioko institutua)