Gautegiz-Arteaga (Bizkaia)

Txakolinaren lehen saria gorria zelako kendu

Txakolinaren lehen saria gorria zelako kendu Bere aitaren sasoian txakolina egiten zuten. Igandetan jende piloa joaten zen bertara mozkortzera. Inguruan denean zituzten mahastiak, txakolin beltza egiten zuten. Bilbon lehen saria irabazi arren, abadearekin kulpagatik, gorria omen zelako beraien aita, 24 ogerlekoko saria eman zioten, laugarrena. Dirua diplomarekin batera jaso zuen. Bere umeek apurtu zuten diploma Labiruko etartean eskegi zuten eta, baina bere aitak eraso bat izan zela uste izan zuen.