Gamarte (Nafarroa Beherea)

Mestura nola egiten zen

Mestura nola egiten zen <p>Arto irina ogi pixka batekin eta altxagarriarekin nahastu ostean, ontzi baten sartu, hau gaiztainondo orriz estali eta labean sartzen zen.</p>

- Eta gero ene haurrian, ogia're iten zuxun etxean.
- Ohia?
- Ogia ba.
- Mestura zerri deitzen dakoxu?
- Ordian mestura eta artoaikilan egiten zuxun ogia bezala, eta zer bat, eta gero hura iten zuxun lehenik eta ogia estekatu eta pausatzera uzten zuxun eta gero taloa eta esteka [bazerrate] poxiño batekilan, altxagarri hartia puxiño batekilan iten zuxun arto irina ixtekatzen eta gero arto irina ezartzen zuxun kasola zahar batzutan. Biltzen gintxin eta lehenik oihanian gaztain hostoak eta gaztain hostoekilan eta tapizatzen gintxin untzi hek, hain barnian ezartzen mestura eta gero hek labian erratzen zitxun, ogia ta horiek.
- jaja, soizu.

Egilea(k): Alex Artzelus