Etxarri Aranatz (Nafarroa)

Beste debeku batzuk

Beste debeku batzuk Aipatutako debekuez gain, euskaraz hitz egitea eta elkar hartuta dantzatzea, baziren beste debeku batzuk. Gogoratzen du igeri egiteko, adibidez, ezin zutela nolanahi egin, ezin baitziren arropa aunitz gabe geratu. Baraua ere bazen, ostiraletan haragia ezin jan baina Vicentek ez omen zion kasu handiegirik egiten agindu honi. Bikarioa gaiztoa omen zen, berari atzetik eman dioten kolperik handiena berak eman omen zion. Apez laguntzailearekin, Don Juanekin, hobe moldatzen omen zen. Azken honi urtero zuritzen omen zion etxaurrea.