Eskoriatza (Gipuzkoa)

Ikazkintzan aitonarekin

Ikazkintzan aitonarekin Umetan aitajaunarekin ibiltzen zen ikatza egiten. Eraña auzunean zeuden baserri izenak aipatzen ditu.

Transkripzioa

- Aittajauna ta… gu ikazgiñan ibiltzen gitzen. Ni mutikua, eskolatik fan ta gabien han lo eitten nauen nik basuen.
- Txondorra zaintzen?
- Txondorrak ein ta [betegarrixa] bota ta… Horreik danok eitten gittuen.
- Eta, bestela, Eraña basarrixa, han inguruan ermittaren bat be badakazue, ezta?
- E: Bai.
- San Andres.
- San Andres?
- Bai, San Andres dau han.
- Eta basarri asko zeren inguruan?
- Zenbat baserri aazen Erañan?
- Ba, Erañan lau… lau basarri ta gero gorau beste bi, sei. Dauz Erañagoitti ta [Burdintxuena], bi; gero Akixona, hiru; Erañagoitti, lau; Txorixana beste bat, bost; eta guria, sei.
- E: Oin barrixek be eindda daz, e?
- E: Oin barrixek be eindda daz.
- Oin barrixek eindda egon biher daue, bai. Oin barrixek eindda daaz. Erañagoikuen barrixe eindda da. Ta gero [Burdinxonien] be beste txalet bat eindda ta… Oin barrixek eindda daz. Zaharra zan Eraña [goikue] etxe haundi bat ta ha bota ein daue ta oin barrixa ein daue lobak edo…