Eskoriatza (Gipuzkoa)

Zinearen inguruko zenbait azalpen

Zinearen inguruko zenbait azalpen <p>Zinea astean hiru egunetan egoten zen; sarrerak zenbat balio zuen.</p>

Zinea astean hiru egunetan egoten zen; sarrerak zenbat balio zuen.

- Pelikulak noiz izaten zian, zinia ze egunetan egoten zan edo?
- Zapatua, domeka, eta eguenak be bai.
- Eta zenbat kobratzen zan?
- Puf!
- Hasierako urtietan, zer izango zan?
- Ba bastante [urterakuak ni]… osea… hasi ta 10 bat urte edo, nota, hola, zea bat, nota bat daukat neure, neure rekuerdua…
- […].
- Ez, ez, neuk eiñikua, zera, likidaziño bat eiñikua, ta 9 pezeta, 8, entradia.
- Eta, orduan, ba, umiak edo gaztiak edo tranparik-eta egitten zeben, ba, sarreria ez pagatzeko edo halako...?
- Ez. Ez, zan bastante... Bueno, butaketan ta, bueno, butaketan... lehelengo sillak zien. Apurtxo bat…
- Egurrezko…?
- Bai. Apurtxo bat bat dirua [eukitzen gebenien], bueno! Zerien, hemen Rioja, Rioja… Ezkarai edo, zeuen fabrika bat hola itten zittuena, eta handik etorri jakun bat eta, bueno, montaje politta in zoskun. Baiña, bueno, hillebetegarrengo ya...
- Apurtuta?
- Buf, desastre.