Orduko egunkari eta aldizkariak

Antzerkia egin izan zuten berdura plazan. Antzerkia egin zutenak izendatzen ditu. Irakurtzea gogoko zuen eta egunkaria sortu zen artean edozer irakurtzen zuen. Egunkariak izendatzen ditu. Gaztelaniazko abesti bat abesten du (egunkari baten ingurukoa ). Lehenengo atera zen aldizkaria La Estampa deiturikoa izan zen.

Transkripzioa

Egiñ zaben teatrua batzuetan berdura plazan, bai, egiñ zaben, oso politta gaiñera ordurako eh! ai zenbat barre! Bata hil zala usten dot, haura zera Kanutonekua zan, ta bestia, neskia berriz, Jesusa Arriola zan Laugariñenekua.

Gero, hasi ta gero, "Estampa", "Estampa", bat zan. Lehenengo rebistia hauraxe ezagutu naban nik, Estampa. Oiñ "Hola" ta bezela, haura marroia zan, kolorietakua zan, dana marroia, halakoxia, Estampa.

Egilea(k): Elgoibarko Udala