Durango (Bizkaia)

Etxearen errentan diruaz gain kapoia

Etxearen errentan diruaz gain kapoia <p>Etxeen alokairuak Domu Santu bueltan ordaintzen ziren. Ugazabari diruaz gain kapoia ematen zitzaion; jendea kapoi bila Bilbora joaten zen.</p>

- Errentak zelan pagetan zenduezan lehen, etxietako errentak?
- Bueno guk errentarik ez dogu pagau, bueno, han bizi giñenien, San Fauston, bai. Hango konturik ezin neike esan, ze umie nintzen. Baia hamen normalmenten, Domu Santuek izeten zien errentie pagetako, ta asko Bilbora jueten zien errentiaz diruten ta gero kapoiek, usadidxue izeten zan, kapoiek kapau ta agotik jaten emon ta ipintten zien kapoiek, obligaziñue eukitten abien batzuk, danak ez baia batzuk bai.
- Dirurik ez?
- Dirue be bai, dirue be bai. Ta kapoiek Gabonetarako-edo horidxe, kapoiek be bai. [...] seridxo zelan tratue eindde euki abien, hataidxe.