Pixonerak

Pixonerak Pixonerak. Ontzi bakoitzak berea zuen. Saldutakoa apuntatzen zuen emakumea. Antxoa kamioiak eramaten zituzten, arrain asko zegoen.

- Pixonerak.
- Pixonerak zian, "particulares", partikularrak.
- Ontzi bakoitzak zeukan beria?
- Bai, bai, bai, etxeko emakumia o etxekua nagusiyan, baporeko nagusiyen emakumia pixonera zeran.
- Eta ze iten zun pixonerak?
- Pixonerak papera hartu ta saltzen zunian, “a ver”, gizonai esaten zion, gizonai o mariñeruai esaten zion: “a ver, a tal sitio, a tal sitio”. Bere erostailleek zekaten bere tokiya, ba, “llévale a Francisco o a Manuel o...” esaten ziyoten, ta medida bat lagatzen zuten han, gero millotarrakin, bete ta kajetara. Kajetara bota, ta jela botatzen zioten emakumiak, palada bat o bi, ta mutillak jarri ta... Hamen arraia? Mundu guztiyan ez zan egoten hamen baiño arrai gehio! Antxua... Kamioiak eta kamioiak eta kamioiak e? Ikusi in behar zan hura!