"Eman nazu", "ebiya", "gesala", "oju"... Donostiarrei leporatu zaie aditza gaizki erabili izana, baina Iparragirrek ere erabiltzen zuen "esan nau" nahiz eta Goierrikoa izan. Oiartzuarrek "emango zaitut" esaten dute. "Eman nazu" esatea oso Donostiakoa dela dio. "Euria" esateko "ebiya" esan izan dute. "Kresala" hitzak, aldiz, beti esan izan den "gesala" jan du. "Oihu" esateko Donostian beti erabili izan da "oju", hori ere galbidean dagoela dio. Institutuan irakasle zebilela, ikasleei hori transmititzen ahalegintzen zen.