Batxilerra Aldapetako mojetan

Batxilerra Aldapetako mojetan Beraien aitak ez zuen nahi gaztelaniaz ikasterik bere seme-alabek eta isilpeko andereñoek sortutako ikastoletan ez zegoenez tokirik, eskola frantsesetara joan ziren. Frantziako ibilbidean, geltoki parean, zegoen ikastetxe hori. Garai hartako Donostiako ikastetxe garestienetakoa zen. Frantziako umeen metodologia eta liburu berberak erabiltzen zituzten. Etxean euskaraz egiten zuten. Baina batxilerra egiteko baliozkotzerakoan arazoak izan zitzaketela jakiterakoan, mojen ikastetxera joan ziren batxilerra egitera. Mojen ikastetxean Aldapetan zegoen, Villa Belenen, marianistetara.