Aitaren osasuna

Aitaren osasuna <p>Mariasunen aita beti ondoezik ibiltzen zen, reuma baitzuen. Sendabelarra: plantina belarra erabiltzen zuten kolpeak eta sendatzeko. Altzako medikua zaldian ibili ohi zen batetik bestera.</p>

-Aita beti ondoezik ibiltzen zan. Reumakin.
-Reumakin?
-Oyian jesus, zenbat bier! Hillebete oso osuan oaingo gauzak ezta ez zian ordun.
-Eta belarrekin eta enplastuak eta holakorik iten zan?
-Plantiña bedarra?
-Bai, harren zea txukatu hua eta hua jartzen zun harrobiko kolpiakin ta guzikin. Harrekin, oain bezelako pomadak eta gauzak? Meikuik ez zan ordun! Ezta ez seguridade sozial eta ezer ez.
-Eta mediku arazon bat euki ezkero orduan medikura ez zan juten? Medikua etxera edo?
-Bai, ordun hasi zan Astiarrako meiku bat, Don Jose Almandoz. Bestela etortzen zan zaldizka Altzatik, meikua. Asieske kontu atea hortikan aber.

Egilea(k): Maddi Gallastegi