Donostiako portua

Donostiako portua <p>Donostiar merkataritza puntaren puntan omen zebilen garai hartan. Kontxa inguruan bajurako 30 bapore inguru izango ziren.</p>

Transkripzioa

- Eta hemen ze untzi… Hemen untzi asko egongo zian, barku asko egongo zian sasoi baten. Ze klasetako…?
- Hemen denak zian klase bateko… Bueno, gure aurretikan hemen izan zan historiengatikan “comercio con San Sebastian” zekan, Donostiak zekan komerziua hemen Kantabrikoko onena, porke Kontxak zekan ur asko eta, orduan, komerzioa egiten zan Amerikakin ta denakin. Hoi, bueno, hori jakingo dezu historiengatikan. Baiñon ni gogoratzen naizena, hemen denak, bapore guztiak, hemen egongo zian orduan 30 bapore bajurakuak bai. Nik ezautu det ya 30 bapore. Txikiyok zian, baiña 30 bapore bai.