Bunuze (Nafarroa Beherea)

Oihal saltzaile eta dendari Donapaleun (1940ko hamarkadatik goiti)

Oihal saltzaile eta dendari Donapaleun (1940ko hamarkadatik goiti) Jeanne, Pierre Doxaran oihal saltzailearekin esposatu zen 21 urtetan. Kuplea Donapaleun plantatu zen. Senarra etxez-etxe ibiltzen zen oihala saltzen eta egin behar ziren jantzientzat neurriak hartzen. Jeannek aldiz, beste dendari batzuen laguntzarekin, jantziak edo behi estalgiak prestatzen zituen. Ordu haietan, dendariek gehien egiten zituzten josteak : flanelak, atorrak, kaltxoinak, behi estalgiak. Hauetaz bestalde ere espos arropak egiten zituzten eta esposanderearen beztitzera joaiten etxeetara.

Euskal Kultur Erakundea

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Euskal Kultur Erakundea