Bermeo (Bizkaia)

Aintzane deitzeagatik, egurra

Aintzane deitzeagatik, egurra <p>Moja Karmelitetan ikasi zuen. Oso diktadoreak ei ziren. "Gloria" deitzen zioten eta ez zuen kasurik egiten, bera Aintzane delako; horregatik, mimenkada ederrak jaso zituen. Ordaintzen zuten ikasleak eta ez zutenak zeuden, eta azken horiek zabaldu behar izaten zuten bekorotza mojen baratzean.</p>

Transkripzioa

-Gero ba eskolara, ni hamalau urterarte eskolan ibil nai e, Karmelitasetan, baie Karmelitasetako mojak, unas ditadoras, malas. Nik Aintzane dakotela izena, ta zemat sartada hartun doten! Klaro, “Gloria!” deitxutzen doztie, ta nik kontesta bez, “Gloria!” ta nik kontesta bez. Atxiñe mimena ba’kisu? Ezetu’zu mimena ezta? Horrek mimenak. Halako mimenagaz sartazue lepuen. Nik kontesta bez. “A mí Gloria no me ha puesto la madre el nombre más que Aintzane. Yo soy Aintzane”. Ta egun-egunien kastigada- horretan, or Karmelitasetan oten’zan da distintibodunek pasaten esan dauienak, hametik aulako zertxugaz, ta gu koitxadak, diro bakuek. Solo bat okitzen’zan dauien han, ba, bekorotza ekarten’zan dauienien e zerak, gu koitxadak, hara solora igaroten, paga bakuek. Entzuten’zu?

Egilea(k): Nagore Fernandez