Beizama (Gipuzkoa)

Maisu-maistrak eta apaiz bi Beizaman

Maisu-maistrak eta apaiz bi Beizaman <p>Beizama herri txikia zen, baina euren eskola zeukaten. Don Jose Agirre zen maisua, Itsasokoa, eta bere emaztea maistra. Orduan ume asko zeuden eta neskak eta mutilak aparte ibiltzen ziren eskolan. Bi apaiz zeuden herrian.</p>

Transkripzioa

- Eta han zeuen Beizaman, herri txikiya zan, baiño, bueno, gendukun gure eskola, “la señorita Jovita” ta bere gizona zan maixue “de Ezkioga-Itsaso”, Don Jose Agirre. Eta hantxe edukau giñen gu, guk hantxe ikasi gendun. Bi apaiz urte haietan…
- Irakasle moduan?
- Irakasle bezela edo ez? bi apaiz?
- Bi apaiz, herriyen bi apaiz.
- Hori gauza haundia zan e.
- Beizama, nik ez dakit ba ze, ze habitante eukiko zitun. Karo, familiyak zien numerosas: gu zortzi, este… “el maestro ese y la maestra Jovita de Zaldibia y él de Ezkioga-Itsaso” hoiyek’e beste zazpi. “Eran familias… éramos familias numerosas”. E? Ta neskak gendukun gure eskola eta mutillek zeuken bere eskola.

Egilea(k): Alaitz Urkizu Elizetxea