Azpeitia (Gipuzkoa)

Otarreak neurtzeko moduak

Otarreak neurtzeko moduak Otarreak zer neurritakoak izaten ziren aipatzen du. Orain, ordea, neurtzeko modua aldatu egin da.

Otarreak zer neurritakoak izaten ziren aipatzen du. Orain, ordea, neurtzeko modua aldatu egin da.

Transkripzioa

- Zenbat neurri die otarranak, asko? Lehen aittau dittuzu zortzikua, laukua... zenbat artekuak izaten da?
- Zenbat iziten den oin? Eskatzen dunak zenbat zentimetroku nahi dun. Leheno hoyek eiten nitunan kuatrokua, "cinco", "seis", "siete", ta dos ta uno ta... Tiro haundiye nuan garai batien. Ta oin hoyek ia ahaztu ditun oain. Oin holako otarre nahi det, honbeste zentimetrokua. Ta eskubekin askotan hau itten ba, neurriye holakua. Hori ez, ez, zentimetrukin.