Azpeitia (Gipuzkoa)

Soldadutzan maldizioka ibiltzeagatik zigorra

Soldadutzan maldizioka ibiltzeagatik zigorra <p>Soldadutza garaian, Herreran gertatutakoa kontatzen du: lagun bat maldizioka ibili zen, eta zigortu egin zuten.</p>

Transkripzioa

- Geo ze pasau zen Herreran? Mutil koskorrak jun zien bere maixtro... zea hoyekin. Eta harea jun zanien zea Laixtrekai txikiye o esate ziyoben, errezildarra. Ta maldiziyo... zea bota zun maldiziyoue... eta ordun, atentziyu eman ziyoben zea horri laixtrekai horrei ta... Ordun umildu balu eta barkauzu ta istoriye esan balu... jota hi beai berriro ta... Loiola [...] regres egunien bazkaltzea ba: “tu, zuek, hasta este... nueva orden segi guardia itea ta abixauko dizuegu”. Ondik ez digu abixau, onuzkeo ez digu abixauko. Eta bestie hartu eta kalabozoa sartu zeben, hilebeteako sartu zeben. Gero hor ordun guardiye iten, hantxe guardiyen...

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)