Txapel fabrika

Txapel fabrika <p>Txapel fabrika ere inportantea zen. Eskolatik joan ziren ikustera. Txapelak molde batean jarrita egiten zituzten. Zinta jartzen zieten. Gizonak eta emakumeak zebiltzan han lanean.</p>

-Txapel fabrika´re bazeon. Txapel fabrika zeon oin Hurtado de Mendoza zana. Inportantie zan. Ta han eitten zeben –gu eskolatik jun giñen ikustea ta badakit nola eitten zeben hasieran– hasieran itten zeben han´e algodoie bezela zan. Eta gero ipintzen zeben molde baten eta han eitten zeben, nik ez dakit nola eitten zeben, telie bezela, tela bat bezela, borobille. Ta gero [makil] baten formie ematen ziyoben, formie, txapelai. Gero eukitzen du /eukitzeu/ ba hola barrena sartzeko? hure eitten zeben. Ta gero beste batzuk eitten zeben hari zinta bat ipini. Ta gero batzuk narrue ta bestik ez. Txapel fabrikie. Bai.
-Ta hor gizonak...?
-Gizonak eta emakumik, danak.