Astigarraga (Gipuzkoa)

Koipeztatzaile-lanetan, soldadutza bukatu ostean ere

Koipeztatzaile-lanetan, soldadutza bukatu ostean ere Soldadutzan egon zen bitartean, koipeztatzaile-lanetan aritu zen. Soldadutza bukatu ostean ere, tailerreko nagusiak deitu egiten zion, laguntzera joateko.

- Ba, soldaduska ta... Esan dezu lanean ibili ziñala engrasatzen.
- Soldadu bitarte, soldasuka bitarte.
- Engrasadore soldadu bittartian?
- Bai, ta geo, geo soldaduska inda're, nagusiyak, klaro, nik etxian nakan nahiko lana ordun: sagardua're gehiyoa, beti gehiyo, gehiyo, gehiyo. Ta ni udara partian, lana're gutxiyo izaten zan, ta udara partian, ba, deittu iten zian, udaran nola kanpotarra asko etortzen zan turismoa, nahi izaten zun, ba, jutia. Ta ni juten nintzan, bi hillabetian, o udara partian. Ta xoxak ateratzen nittun, ta gustora. Nik etxian ari baiño nahiyo, baratzan ari baiño.