Amari entzundako 'Pernando amezketarra'ren ipuina

Amari entzundako 'Pernando amezketarra'ren ipuina <p>Amari entzundako kontuak:<em> Pernando amezketarra</em>ren ipuina.</p>

Amari entzundako kontuak: Pernando amezketarraren ipuina.

- Eske gura amak kontetan zauen asko Fernando Amezketarra… Bera eta guri be bai, ba, hori, Fernando Amezketarrana. Akordetan naz…

Behin, Fernando Amezketarra —bueno, hori, egongo diez jasota nunbaitten, baiña— ba, ipini zala gaixorik. Eta, klaro, basarrixen. Eta bueno, ba, abisau dotsien medikua etortzeko. Baiña, klaro, medikua allegau orduko basarrira, ba, ya Fernando osatute. Eta ya soluen zauen lanien. Eta han ikusten dau "Enee!" medikue datorrela, igual zortzi egun pasata edo hiru. "Ene, ba! Ya ke honaiñotxe etorri da, ogian sartu biharko dozu". Eta bueno, Fernando formal-formal ogera sartu eta, bueno, medikuak: "Buu, grabe ikusten dotsut, e! — A! Ez—: "Kalian esan dostie bastante grabe zauzela", abadie ta bixok —hori da— abadie ta bixok. "Ene! Ya grabe egongo zara", pentsau, ya koloriak lanien ibilitta gorri-gorri ya. "Ba, kalenturie, sukarra…" ta ez dakit ze. "Bueno, ya ke…" , bera abarka ta guzti ohien sartuta, "... ya ke honaiñotxe etorri garen, ya igurtzie ta azkenengo sakramentue emon. Aittiaren, semiaren…", kentzen dotsie mantak emoteko, ta abarkakin bestie ohien sartuta. Engañue…